In 2012 was Prinz Klauz dicht bij de eindoverwinning tijdens de Clash of the Coverbands, een bandcompetitie met cover bands in de hele Benelux. Negen – van meer dan duizend ingeschreven bands – wisten de finale te bereiken. Prinz Klauz deed dat door zes voorrondes door te komen in achterenvolgens Café Wilhelmina Eindhoven, De Bosuil Weert, De Effenaar Eindhoven (halve finale Zuid-Nederland), 013 Tilburg (Finale Zuid-Nederland), De Vorstin Hilversum (Halve Finale Benelux) en uiteindelijk grote Benelux finale in een met 2.500 bezoekers volgepakte Dommelsch zaal van 013 Tilburg.

Op een haar na ging Prinz Klauz er met de eindoverwinning van door, maar het was geen schande dat het uiteindelijk net niet lukte. Het niveau was enorm hoog. En de ervaring voor de TV camera’s in de laatste drie ronden was fantastisch. Het gaf de band een drive die het niveau omhoog stuwde. De organisatie van de Clash gaf ons de vrijheid om ons ding te doen … nogmaals hartelijk dank daarvoor.

Enkele commentaren van de jury:
“Je vergeet bijna dat het een coverband is … een geweldige rocksound”; “Die gasten zijn erg goed op elkaar ingespeeld, ontzettend strak, met een energie die je zelden ziet”; “Prachtig hoe het publiek er helemaal in op gaat. Heb ook echt staan te genieten”; “Een uitgebalanceerde set met een hoog entertainmentgehalte”

Op deze website (Heavy Show) staat een aantal video’s van de Clash in 013 (2x) en De Vorstin.