Enkele jaren geleden, zo rond het jaar 2015, ontdekte ik dat muziek de uitlaatklep was die ik zocht. In een optreden met de harmony van Deurne liet ik mezelf en anderen zien dat ik een stem had met veel potentie waarmee ik mensen kon raken. Het was een opmaat voor een optreden op Royal Music Night in Deurne, voor mij persoonlijk enorm belangrijk en een begin van iets nieuws. Het optreden, samen met onder andere O’G3NE en Romy Monteiro, was fantastisch. Ontzettend veel mensen spraken hun waardering uit. Het was de bevestiging voor mij dat ik het juiste pad heb gevonden en dat ik meer met muziek zou gaan doen.

Mijn zangcoach Babz Verhoeven vroeg me even later om voor haar in te vallen op een optreden van Prinz Klauz, waar ze af en toe gastzangeres was. En ook dat bleek het begin van iets moois. Na de band eerst een keer live te hebben bekeken ging ik behoorlijk nerveus naar de eerste repetitie. We hadden slechts een paar oefensessies voor een optreden op Graspop in Dessel (B). Dat zei me in eerste instantie weinig maar het bleek met 70.000 bezoekers per dag een van de grootste metal festivals ter wereld te zijn. Het zou mijn debuut worden met Prinz Klauz. In een tent met een capaciteit van 1.500 bezoekers, mocht ik een aantal nummers zingen. Dat ik langs ervaren muzikanten stond maakte het wat gemakkelijker maar toch, het was spannend.

Voor mij was het inmiddels duidelijk; Ik ben in een warm bad terecht gekomen. Een band met sociale mensen waar ik me al snel thuis voelde. De waardering was wederzijds waardoor ik de vaste gastzangeres werd. Tussen het metal en rock geweld heb ik nu de meer sentimentele inbreng. Verrassend voor een band als Prinz Klauz maar juist ook erg mooi om af en toe een ander geluid te laten horen. Soms zie je dat de meest fervente metal head even stil wordt van een van onze eigen varianten op bekende classics.

Ik geniet van de muziek, ik geniet van de mensen om me heen, ik geniet van de reacties van het publiek. Heerlijk!

Liefs, Hanneke