Naam:    Marcel van Dorst

Leeftijd:  Onder de 50

Instrument:  Banjo

Toen Marcel veertien jaar oud was hoorde hij zijn zwager gitaar spelen en dacht, dat moet beter kunnen. En inderdaad na een jaar gitaarles speelde hij al nummers van Harry Sacksioni. Hij dacht dat moet nóg beter kunnen en ging studeren aan het Brabants Conservatorium.

Naast zijn gitaarstudie speelde Marcel in verschillende coverbandjes. Na een periode van een jaar of tien gespeeld te hebben in “de Burnouts” werd het even stil rond deze band. Sinds 2012 is de band weer bij elkaar, tegenwoordig maken ze vooral sixties muziek. Ok moi, maar Marcel wilde eigenlijk toch ook wel iets anders erbij gaan doen.

Opeens liep hij in een muziekwinkel tegen een banjo aan, hij was meteen verkocht. Die banjo ook trouwens. Op Facebook zag hij dat John Klaus , een collega bij Kunstlokaal Gemert/Bakel, dat Prinz Klauz unplugged ging spelen. Voor de grap vroeg hij of ze nog een banjo konden gebruiken, want: wat moeten die rockers nou met een banjo? Tot zijn verbazing was John enthousiast. Een week later speelde hij als gastmuzikant mee met Prinz Klauz in De Fuse.

Normaal gaan gasten weer weg maar deze gast blijft gewoon! Sterker nog, vanaf September 2-15 vervangt hij Didier Roumen als vaste gitarist, dus ook voor de Heavy Metal Shows.