De aftrap van het nieuwe Prinz Klauz seizoen | De repetitieruimte ruikt naar verschraald bier en een vergeten frikandel op de rand van een kabelkist. Overblijfselen van het laatste Prinz Klauz optreden van 2018 rond de in de haast uitgeladen spullen. Afgaand op de strijdkreten is de felheid weer als vanouds, “gas erop nondeju!”. Het is synoniem voor het met bovengemiddelde gretigheid bespelen van een instrument, ofwel het sap uit je gitaar knijpen.

Onwillekeurig wendt het gesprek zich richting Tam Tam in Deurne, waar we ons muzikale jaar 2019 gaan aftrappen, en de werkelijke betekenis van Tam Tam. En dan niet zozeer de betekenis die iedereen inmiddels wel kent; het geluid dat je hoort wanneer je met een halfzachte piemel subtiel op de klankkast van akoestische gitaar tikt.

Nee, het is veel meer dan dat. Good old Amanda Lear bijvoorbeeld, bracht in 1986 een niet bijster sterk nummer uit onder die naam. Met een legendarisch getooide negroïde man in de videoclip, al rossend op – je raadt het al – een Tam Tam. Het is bovendien een muziekcultuur in het Canadese Montreal, waar grote groepen mensen samenkomen in een grote cirkel, om ritmische muziek te maken. De cirkel staat voor vriendschap en eensgezindheid. Hoe mooi is dat, als basis voor je muziekcafé.

Een fijne gedachte vinden wij, om samen weer eens een keer los te gaan. Mooi ook voor hen die Willem Verachtert nog niet hebben zien blinken op de basgitaar. Dus zegt het voort, laat de Tam Tam zijn werk doen.

Zaterdagavond 9 februari, Prinz Klauz Tribute to the heroes, Muziekcafé Tam Tam Deurne, aanvang 21:30 uur. En ja … de akoestische gitaar gaat ook mee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.